Ernst Lochert


Ernst Lochert – Vokal, Gittar å munnspell

 

Hænn Ernst er noe så underlig som en kledelig beskjeden Bergenser, som utvandra tell Hedmarken på 90-talet i det førrige århundre. Vi har mast på å få væte å’n har drevi mæ musikalt, men beskjeden som’n ær, så vil’n si lite om det.
Det vi vet er at’n spelte ti bæn i ungdomsskole tia heme i Bergen fram tell’n vart 18 – 19 år. Det toppa sei mæssom me ei hel ukes tune på orkenøyene, så Ernst har derførr rikelig me internasjonal ærfaring. Når’n kåmm tell Hamar på 90 talet, satt hænn som trubbadur mæ gittar’n sin på forskjellige lugubre utesteller i Hamar førr å prøve å få seg venner. Det lyt ha virka, førr hænn har vøri her sea. Siste spellejobben som trubbadur hadde’n under OL på Lillehammer i 1994.

Vi traff’n gjennom en jam heme åt’n Jan Erik Steen (RIP) i 2014, å likte måten hænn sang på så gått, at vi inviterte hænn Ernst på øløving sammarn 2014. Sea da har’n itte fått låv tell å slutte, å er nå mannlig sjæfshyler sammen me Hua. Vi syns det var førr jævli at en så flink kar bære skulle drive me munnspell å gitar i små private lag å tell husbruk. Hænn lyt vises fram førr flere fæstglae følk.
Hænn har vørti så poppulær på Hedmarken, at’n tell å me har fått ei katte oppkællt ætter sei.

Vi likje gått åssen Bergernsern har glidd inn i den ellers beskjedne å stillferdige gjengen resten ta øss i På Jørs er, så vi ser fram tell et langt å gått musikalsk samarbe 🙂

Ernst
ernst.lochert@no.ibm.com
934 66 621