Helge Veidal


Helge «Blastyrer’n / Guru» Veidahl – Trommeslager

Helge er et multitallent ta dom sjeldne. Henn fekk ei diger kjøkkenavdeling (2 gamle trommesætt) mens’n gikk på barneskolen, og sætte det som funka bæst ihopes tell ett trommesætt. Det såg itte bra ut, men var godt nok tell å spelle høgt på etter KISS og andre storheter på 70-tallet. I 1977 var’n Helge med på å starte Crazy Pling Band sammen men Jan, og har ætter det vøri med ti Jonny’s og noen andre prosjektbænd i ny og ne, før det vart «På Jørs» i 1993.

Han er stolt eier ta to sætt med skramleverk, ett svart seks-trommers annalogt Yamaha Stage Custom med tilbehør, og ett svart seks-trommers diggitalt Roland TD-20. Han har insett att´n har fått følsomme lytteårganer med åra, og synes at analogsættet bråka noe infernalsk på øvinger. Så det er diggital-sættet som skambankes støtt. Yamaha sættet har´n tatt vare på mæst før nostalgien si skyld, og hvis´n i ett itte-edru øyeblikk glømmer sine følsome lytteårganer og får lyst til å laga leven.

Itte bære er’n go tell å spelle trommer, men han kænn å spelle gittar, og har et keyboard på gutterommet sitt heme, som’n har koble tell PC’n sin. På den måten får’n arrangert dom fleste ta sanga På Jørs spelle. Ætter at vi fekk med blåsere, så er det pinadø hænn Helge som skiv ut flekker på slike noteark åt dom å. Det er fysst når vi samles på øvinger ætterpå at vi får høre om det blir riktig hell ei, men hænn har som regel trøffi sjøl om akkorda i følje’n Bølan ser ut som kjemiske formler tel resseptbelagte sentralstimmulerende middler.

I tillegg så er’n teknisk ansvarlig før ælle mulige koblinger ta utstyr, så uten’n Helge på en spellejobb, ja da hadde vi andre fått kjørt huggua våres mer enn dom ville hatt gått ta.
N’ Helge er vaksinert mot fysisk fostring. Hæn et, drekk, spelle å late seg UTEN at’n legg på seg. Noe som irritere dom mer lett-tegna medlemma ti bænde grenseløst.

 

 

Helge
helge@veidahl.net
901 00 034