Grethe Bøhn Busterud


Grethe – «Hua / kjærringhyler» – Bøhn Busterud – Vokalist

Grethe vart mæ ti «På Jørs» som det femte medlemmet ætter den harde kjærna – firerbanden.

Hua som vi kælla a etter at vi hadde en navnedisskusjon i 2000, har høngi vea som et klengenavn sea den gongen. Vi spelte i hopes med ei blåserekke, og det var mange soul sanger- itte så ulikt Chipahua sin musikkstil. Sea Chipahua som navn var oppbrukt, å «På Jørs» kun hadde ei dame – så var itte navneforslaget «Sjåpåhua !» langt unna. På Jørs vælte vi itte det navnet, men Grethe har vøri Hua sea den gongen.

Hua er gørflink tell å synge, og har kjøft seg egen mikkrofon. I tillegg tell å synge, driv’a å undervise noen onger ti pianospelling. Om itte det er nok, så har’a jaggumei kjøft en hel haug med no blekkskrammel (læs fløyter) som hu spelle på når vi mene det passe seg. Det gjør det spessielt på Vamp-låter og irske drekkeviser. Sea vi itte spelle noen irske drekkeviser, så blir det mæst Vamp.

I tillegg til hyl, vræl og fløyter, så er Hua mæ på ymse rytmeinstrumenter når a får tak ti det.
Hua har itte anledning tell å slutte, førr vi treng et kvinnelig innslag som er med å løfte det visuelle ti bændet. At a høll ut mæ øss kara, vitne om et kvinnfolk me mætt ta tæl. At a i tillegg er me å jakte ælj, å skyt dom som a treff på ta det slaget i skauen, gir a en hau mæ resspekt som hu væl å utnytte tell sin førrdel. Vi sætt stor pris på a Grethe.

 

 

Grethe
95995559@online.no
959 95 559